T: 06–16820525 | E: info@jwsvitaliteit.nl

Wat is APS Therapie

APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie. Actiepotentialen zijn elektrische micro stromen in ons lichaam die communicatie tussen hersenen en lichaamsweefsel mogelijk maken. De actiepotentiaal kun je vergelijken met een commandosignaal dat allerlei processen in het lichaam op gang brengt. Het functioneren van het menselijk lichaam wordt grotendeels geregeld door processen die plaatsvinden in de cellen. Door verschillende oorzaken kan deze actiepotentiaal verzwakt zijn. Dit kan komen door een blessure of een ontsteking of het ouder worden, enz.

APS Therapie is een natuurlijke methode dat bepaalde lichaamsprocessen stimuleert en onder andere er voor zorgt dat door de aanmaak van ATP (adenosine-trifosfaat) ontstekingen verdwijnen, bot- en celgroei wordt gestimuleerd en wonden en beschadigd weefsel sneller genezen.
APS Therapie activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

APS Therapie verlicht pijnklachten. En in sommige gevallen kunnen pijnklachten zelfs helemaal verdwijnen. Ervaring leert dat APS Therapie het lichaam een energie-boost geeft. Wetenschappelijk kan worden onderbouwd dat het energieniveau van het lichaam tot wel 8 keer kan worden vergroot.

Het APS apparaat simuleert het lichaamseigen actiepotentiaal en zorgt ervoor dat de cellen geactiveerd worden om lichaamsprocessen weer op gang te brengen.

 

 

Bij lichaamsprocessen denken we aan;

  • Verbeterde celcommunicatie
  • Verbeterde ademhaling
  • Verbeterde bloedsomloop
  • Verbeterde stofwisseling
  • Terugdringen van ontstekingen
  • Aanmaak van ATP (adenosine trifosfaat)
  • Vrijmaken en afvoeren van afvalstoffen

Deze lichaamsprocessen zijn nodig voor het herstel van ons lichaam, het vergroten van het energievermogen en bij de aanmaak van lichaamseigen ontstekingsremmers (T-Lymfocyten) en pijnstillers (endorfine).

Door APS Therapie is het lichaam ook beter in staat om afvalstoffen af te voeren wat weer bijdraagt aan het verminderen van pijnklachten en een betere algehele gezondheid.