T: 06–16820525 | E: info@jwsvitaliteit.nl

Werkwijze behandeling

Het APS apparaat zorgt ervoor dat het actie potentiaal signaal wordt overgebracht op het lichaam. Dit kan op verschillende manieren. Afhankelijk van de klacht kan dit door elektroden rechtstreeks op het lichaam te plakken. Een waterbehandeling is ook mogelijk. Het te behandelen gebied wordt dan ondergedompeld in een bak met water waarin elektroden drijven. Vaak is een waterbehandeling prettiger bij klachten aan enkels, voeten, handen en polsen. Er kan ook worden behandeld met een fysio-applicator. Deze manier wordt meestal toegepast bij herstel van wonden. Er wordt dan om de wond heen behandeld. Bij hoofdpijnklachten, stress, depressieve klachten, e.d. wordt vaak gebruik gemaakt van de oorclips. Zelfs een combinatie van bovenstaande is mogelijk.

Een APS behandeling is comfortabel en absoluut veilig voor het lichaam.

Bij een APS behandeling kun je zowel liggen of zitten. Het is maar net wat voor jou comfortabel is. Meestal worden klachten behandeld met elektroden die op je huid worden geplakt. Deze elektroden zijn met snoertjes verbonden met het APS apparaat. Als de behandeling wordt gestart voelt je een lichte prikkeling, waarna de stand wordt teruggezet totdat je niets meer voelt. Een behandeling bestaat maximaal uit 4 deelbehandelingen van 8 minuten. Een totale behandeling duurt dus maximaal 32 minuten. Afhankelijk van de klacht zijn er meer behandelingen nodig om het gewenste effect te bereiken. Bij chronische klachten kan het even duren voordat de behandeling optimaal aanslaat.

Tijdens de behandeling komen afvalstoffen vrij in het lichaam en daarom adviseren wij ook altijd om veel water te drinken, zodat het lichaam deze afvalstoffen goed kan afvoeren.