T: 06–16820525 | E: info@jwsvitaliteit.nl

Counselling op afstand

What happend? Let’s talk!

 

 

 

 

Je kunt ook kiezen voor Counselling op afstand. Er zijn verschillende vormen.

  • E- Counselling. Je hebt dan contact met je counsellor via de mail. Na een telefonische intake met de counsellor, deel je je ervaringen en je belevingen via de mail . De counsellor leest jouw mail aandachtig door en antwoordt jou binnen enkele dagen zijn reactie.
  • Counselling per telefoon. Je voert de counsellinggesprekken via de telefoon. Vaak wordt de kennismaking en het intakegesprek gecombineerd. Je belt op een afgesproken tijdstip met je counsellor en zo deel je je ervaringen en belevingen. De counsellor stelt jou specifieke vragen die jou verder helpen. Een gesprek duurt maximaal een uur.
  • Counselling via chat (Messenger van Facebook) Als jij een Facebook account hebt, kun je er voor kiezen om via Messenger een chatsessie in te plannen met de counsellor. Tijdens een korte kennismakings-/intakegesprek per telefoon, krijg je gegevens en instructies voor een chatsessie en spreek je met je counsellor af op welk tijdstip jullie gaan chatten. Een chatsessie duurt maximaal 60 minuten.

Counselling op afstand wordt steeds vaker gedaan. Sommige onderwerpen zijn nu eenmaal makkelijker bespreekbaar op afstand.
Daarnaast is counselling op afstand makkelijker te combineren met werk en of verplichtingen binnen een gezin. De tijden zijn flexibel. Je hoeft de deur niet uit en je bent in een vertrouwde omgeving.